Kycklingfile med knaperstekt bacon o persiljesås!
4 st kycklingfiléer
Salt/vitpeppar
2 pkt bacon, ca 140 g
4 dl creme fraiche, valfri fetthalt
(använder du lätt creme fraiche kan du röra i en äggula för att göra såsen tjockare)
(använder du lätt creme fraiche kan du röra i en äggula för att göra såsen tjockare)
2 tsk dijonsenap
1-2 pressade vitlöksklyftor
1-2 pressade vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja (kan vara fryst)
Dela kycklingfiléerna på längden.
Salta, peppra och bryn dem i lite smör.
Lägg filéerna i en ugnsfast form.
Klipp baconet i bitar och knaperstek det i en stekpanna.
Blanda ihop creme fraiche, senap, vitlök och persilja.
Häll blandningen över kycklingfiléerna.
Strö över knaperstekt bacon och toppa med.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 30 min.
(gör ett snitt i största delen av kycklingen för att se att den är helt klar)
Servera med tex. kokt ris eller pasta och en grönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar